ПЕРСОНАЛЬНЫЙ САЙТ ЛЫСЕНКО ВАДИМА » 10 червня 2018. ВОДНЕ ХРЕЩЕННЯ в «Церкві Різдва».ПЕРСОНАЛЬНЫЙ САЙТ ЛЫСЕНКО ВАДИМА

10 червня 2018. ВОДНЕ ХРЕЩЕННЯ в «Церкві Різдва».

Поделитесь статьёй или подпишитесь на обновления:

Недільний ранок червня, трохи прохолодний, на фоні сонечка, яке граючись іноді визирає через хмари. Певні побоювання, що вода буде холодною, тануть порівняно з очікуваною радістю, від очікування посвячення людей Богові. Різний вік, різна дорога до Бога. Когось наполегливо запрошували діти. Когось однокурсник по університету. Хтось прийшов до церкви і був настільки вражений іншою реальністю, чистотою та любов’ю, настільки шокований контрастом між брудом який нас оточує, та атмосферою високої духовності, мудрості, сили від Слова Божого, що прийняв рішення тут і залишитись. Але всіх цих людей, викладачів та бізнесменів, пенсіонерів та медиків, об’єднує одне, — вони зустріли воскреслого Христа. Звісно, не фізично. Євангеліє розповідає про велику кількість людей, як, навіть, спілкувалися з Христом, але від того нічогісінько не змінювалося в їхньому житті. По справжньому, відчути та пережити Божу любов, це настільки сильне враження, в проміннях якого меркнуть всі інші бажання. Принаймні, стають не такими привабливими. І ці люди віддалися на Божу любов, як закохані віддаються один одному, як дитина падає в обійми батьків, довіряючи безмежно їх любові. Треба було бачити, з яким піднесенням, після занурення в воду, охрещені виходили не берег, сповнені справжнього щастя. Для невіруючих, це лише емоції, зміна світогляду, приєднання до церкви. Для неба, це найвизначніша подія, з дорога від темряви до світла, з марноти до життя сповненого сенсу, врешті решт, з території князя темряви до князя миру та світла, до Христа. Кожен, хто приймав водне хрещення, ніби кричав цьому світу, людям, які з повною байдужістю проходили повз, всім своїм виглядом підкреслюючи власний скепсис, — зупиниться, бо Бог є! Він любить! Я хочу бути з ним! Я все життя буду пробиватися через гріх до святості силою Його воскресіння. Запевняю, заради цього варто жити.
P.S. Через пару тижнів, будемо хрестити, сподіваюсь, ще трьох людей, які з різних причин сьогодні не змогли присвітити своє життя Богові. (Фото Олена Шаповал та Олена Деменко)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *