НАМ ПОТРІБЕН ДУХОВНИЙ ПРОРИВ 2019

Поделитесь статьёй или подпишитесь на обновления:

Нам потрібен прорив. Я думаю, треба ставити в заголовок крапку чи знак питання? У мене третій варіант, — знак оклику! Це виглядає так, — нам потрібен прорив!

Що це таке прорив і для чого нам той прорив потрібен?

Прорив, це різкий якісний та кількісний стрибок. Було поганенько, або середнячково і тут трапилося щось, що підняло на новий якісний рівень те, про що ми мріяли, що так хотіли, що нам було вкрай потрібно. Але, зверніть увагу, те, що нам дуже потрібне.

У нас не так багато великих та важливих сфер. Їх можна нарахувати десь п’ять або шість. 1) Особисті стосунки з Богом. 2) Сім’я. 3) Церква, служіння. 4) Робота, гроші, побут. 5) Здоров’я, хобі. Напевно, тут немає жодної людини, яка би не хотіла прориву в усіх сферах життя.

Щаслива сім’я де чоловік відповідальний та водночас ніжний. Де дружина з терпінням та повагою, стримано любить чоловіка і більше уваги звертає на те добре, що в ньому є ніж на його проблемах. Де батьки і діти друзі. Прорив на роботі, в бізнесі. Прорив в усіх сферах. Але, найважливіше, близькість з Богом, особисті стосунки з люблячим Творцем. Стосунки з Богом повинні бути не одним із напрямком, але фундаментом всіх добрих змін.

Бог завжди робить прорив. Якщо ви почитаєте історію спасіння, дуже швидко переконаєтеся, що це історія проривів. Кожен історичний етап Біблійній оповідей – це прорив.

А тепер важливе питання, в яких сферах Бог чекає прориву, насамперед? Що для Бога біль важливе?

Так, три сфери. 1. Особисті стосунки з Богом. 2. Сім’я. 3. Церква.

Давайте поставимо собі завдання, — повернутися до першого кохання до Бога. Хто не прийняв водного хрещення, прийняти. Хто ніде не служить, почати служити. Але, найважливіше, вийти на рівень великої любові до Бога. Це перша заповідь. «І: Люби Господа, Бога свого, усім серцем своїм, і всією душею своєю, і всім своїм розумом, і з цілої сили своєї! Це заповідь перша!» (Мар.12:30). Також і ближнього.

У мене просто, як спалах, як така духовна блискавка, з’явилася об’явлення. Виявляється, є ще одна заповідь, без якої немає християнства, заповідь, яка друга за значимістю – «І промовив Ісус йому в відповідь: Написано: Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!» (Лук.4:8).

Це вже життя церкви. Служити Богові, вклонятися Йому. І взагалі, церква є прекрасна наречена Христа.

РОЗДІЛ 1. ЧОМУ НАМ ПОТРІБЕН ПРОРИВ?

«Чи ми не заборонили з погрозою вам, щоб про Те Ім’я не навчати? І ото, ви своєю наукою переповнили Єрусалим, і хочете кров Чоловіка Того припровадити на нас…» (Дiї.5:28).

  1. Нам потрібен прорив, тому що, Бог хоче прориву. Ви знаєте, що духовний прорив – це Його воля? Судить самі. Всі видатні герої Біблії переживали великі духовні прориви.

— Ной будує ковчега. Хіба це не прорив? Хоча над ним люди знущалися і реготали, бо він будував ковчега там де не було і натяку на воду.

— Мойсей пережив великий прорив, коли вивів народ з Єгипту.

— Неемія будував вщент зруйновану Ієрусалимську стіну.

— Життя царя Давида, це суцільний прорив. Перемога над Голіафом. Книга псалмів. Він позбавив від ворогів Ізраїль і збільшив територію держави. Вів свій народ до щирої віри в Бога.

— Христос зробив найпотужніший прорив у світі. За 3,5 роки підготував апостолів. Після чого, естафету Христа продовжили Його учні і створили прорив в масштабах всього світу. Сьогодні мільярди людей вважають себе належними до християнства.

  1. Нам потрібен прорив, тому що, люди мачаються без змін, людям потрібні добрі зміни. Люди страждають і самі не знають чому. Як живуть люди, ви тільки подивіться? Не мають спокою, не мають вічного джерела радості. Часто дуже поверхневу радість. Почуйте між слів, що говорять люди, чим вони живуть. Багато по справжньому щасливих людей навколо вас? Так і Христос дивився на людей. «І, як вийшов Ісус, Він побачив багато народу, і змилувався над ними, бо були, немов вівці, що не мають пастуха. І зачав їх багато навчати» (Мар.6:34). Прорив в Україні, прорив в нашому мусті, духовний прорив там де я живу та працюю.

Зараз читаю книгу «Тягар людських пристрастей». Автор Уїльям Сомерсет Моем показує нам головного героя Філіпа Кері, який у всьому поступово розчаровується. Він хромий від народження. В інтернаті діти над ним знущалися. Потім розчарування друзями. Спробував бути художником і знов розчарування від ремесла до богемної публіки. Так реалістично. Кожен відрізок життя пов’язаний з розчаруваннями.

«Бо знаємо, що все створіння разом зідхає й разом мучиться аж досі» (Рим.8:22).

Церква є надія для цього світу.

Церква є єдине місце де люди пізнають Божу любов.

Церква є єдиним місцем в світі, де вас навчать найважливішій науці – як жити з Богом та Його любити. Де брати сили, щоби любити людей.

Церква повинна наповнювати все. «а вона Його тіло, повня Того, що все всім наповняє!» (Еф.1:23).

Сила церкві у Христі. То ж, відповідно, наскільки ми наближаємося до Христа настільки в нас буде вирувати сила Божа.

 

РОЗДІЛ 3. ПРИНЦИПИ ПРОРИВУ

  1. Незадоволення тим, що я маю. Сильне бажання прориву. Бажання змін. Зверніть увагу, що всі великі досягнення, відбувалися лише там, де було незадоволення. «Браття, я себе не вважаю, що я досягнув. Та тільки, забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду, я женусь до мети за нагородою високого поклику Божого в Христі Ісусі» (Фил.3:13,14). Скільки церков відкрив? Написав 14 послань, які увійшли в Новий Заповіт, Слово Боже.

З одного боку, треба бути благочестивим та всім задоволеним, як вчить нас Біблія, але це говориться для тих, хто ремствує, хто вічно всім незадоволений. Задоволеність стосується всього, що дає нам Бог. Але, стосовно наших результатів, — треба прагнути до більшого. Слово «більше» ви багаторазово зустрінете в Біблії. Наприклад, Ап. Павло відкриває свої думки та прагнення: «… я зробився рабом для всіх, щоб найбільше придбати» (1Кор.9:19). Більше святості, більше любові до Бога, більше молитов. Поставте хоча б на 5 хвилин більше. Вам ні про що помолитися? Моліться за всіх ваших знайомих, яких ви знаєте. Трохи більше приділить часу молитві хвали і подяці.

— Наскільки ви сильно хочете великих змін? Не буває прориву в тій сфері, яка нам не потрібна, в якій у нас немає бажання, в якій ми не шукаємо. Христос говорить: «Просіть і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам» (Матв.7:7). Це ж наскільки треба хотіти, щоби почати робити три дії: просити, шукати, стукати. Прориву треба шукати, як перлину. «Подібне ще Царство Небесне до того купця, що пошукує перел добрих, а як знайде одну дорогоцінну перлину, то йде, і все продає, що має, і купує її» (Матв.13:45,46).

  1. Сильна молитва про прорив. Ви тільки подивіться, як і скільки молився Христос. Перед тим, як обрати учнів, молиться. На ніч молиться. Дуже рано молиться. «А над ранком, як дуже ще темно було, уставши, Він вийшов і пішов у місце самітне, і там молився» (Мар.1:35).
  2. Чудовий план прориву. Так. У мене був план, як мені поїхати до Москви. У Бога був план, як Мойсей буде виводити народ з Єгипту в землю обітовану. «Бо Я знаю ті думки, які думаю про вас, говорить Господь, думки спокою, а не на зло, щоб дати вам будучність та надію» (Єр.29:11).
  3. Сильна систематична робота над проривом. Я побачив одного разу, коли мені було років 13, як один рок музикант грав на флейті. І мені потрібен був прорив. Я почав щоденно займатися, мінімум, 2 – 3 години. І відбувся прорив. Хлопча, яке не вміло грати на інструменті, через 2 роки, стояло в Москві на сцені славетного інституту Гнесіних і грало твори Вівальді. Це був прорив, але прорив через систему.

Ми собі уявляємо, що прорив – це якось само по собі. Прорив приходить від Божої сили на людське бажання. Це не якесь чарівництво, це наполеглива праця. Так, це не дуже популярна думка, але. Всі перелічені герої Біблії наполегливо працювал над проривом і він відбувся.

 

РОЗДІЛ 4. СКЛАДОВІ ПРОРИВУ

  1. Розчарування та поразки, які ведуть нас до добрих змін, до прориву. «Хто сіє з слізьми, зо співом той жне…» (Пс.125:5). Треба пройти великий і довгий шлях, щоби прийти до мудрості. Говорять, що водії найкращим чином знають ті правила, за які їх оштрафували. Подякуємо Богові за всі поразки, які ми пережили, при умові, що ми зробили висновки, покаялися і Бог нас продовжував вести найкращими дорогами. Згадаймо Петра, який коливався, який ображався на інших учнів: «Як вони вже поснідали, то Ісус промовляє до Симона Петра: Симоне, сину Йонин, чи ти любиш мене більше цих? Той каже Йому: Так, Господи, відаєш Ти, що кохаю Тебе! Промовляє йому: Паси ягнята Мої!» (Iван.21:15).

«Хто сіє з слізьми, зо співом той жне…» (Пс.125:5).

  1. Особиста духовність. Святість. Перед Христом стояло надважливе завдання, — Йому треба було створити церкву з дивних мужиків, трохи неотесаних, грубих, незграбних рибалок.

«Радіймо та тішмося, і даймо славу Йому, бо весілля Агнця настало, і жона Його себе приготувала! І їй дано було зодягнутися в чистий та світлий вісон, бо віссон то праведність святих» (Об.19:7,8). Вісон – це найдорожча тканина винятково для багатих людей. «Вісон — найтонша тканину, біла, рідше золотиста. Дорогоцінна тканину давнини, вживається для одягу первосвящеників, царів, фараонів, сотників і патриціїв. Неодноразово згадується в історичних джерелах, в Святому Письмі. Єгиптяни, іудеї, римляни, візантійці носили вісон: така популярність пояснювалася високою якістю цієї матерії, її легкістю, тонкотканністю і міцністю. Наприклад, пару рукавичок з вісону можна скласти в шкаралупу волоського горіха». Ця символіка показує цінність церкви в очах Бога.

МАКСИМАЛЬНО ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ЦЕРКОВНОГО ПРОРИВУ

  1. Кожен починає збільшувати час для молитви і читання Біблії. Можливо трохи раніше треба прокинутися, але це того варто.
  2. Кожен починає служити Богові, бо кожен має дари і таланти. «Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав, як доморядники всілякої Божої благодаті» (1Петр.4:10).
  3. Особиста святість, щоби нам бути тим вісоном, яка є праведність святих.
  4. Несення Євангелія невіруючим людям. Поставити план, щоби за 2019 рік привести людину до Христа.
  5. Служити один одному, таким чином, виявляти любов в церкві і позацерквою. «Бо ви, браття, на волю покликані, але щоб ваша воля не стала приводом догоджати тілу, а любов’ю служити один одному!» (Гал.5:13).

А закінчимо ми Біблійним образом християн, як живих цеглинок, з яких зростає церква. «І самі, немов те каміння живе, будуйтеся в дім духовий, на священство святе, щоб приносити жертви духовні, приємні для Бога через Ісуса Христа» (1Петр.2:5).

ПИТАННЯ:

  1. В яких сферах, насамперед, потрібен потрібен прорив?
  2. Що таке прорив? І що таке духовний прорив?
  3. Яка надзвичайно важлива заповідь після «любити Бога і один одного»?
  4. Згадайте героїв Біблії які переживали прорив?
  5. Як ви вважаєте, а для чого нам потрібен прорив?
  6. Ви незадоволені вашими результатами? Якщо так, то які прориви ви хотіли би побачити в своєму житті в 2019 році?
  7. Не буває прориву там не немає бажання. Яких змін ви сильно хочете?
  8. Наскільки сильно ви готові молитися за ті зміни, які повинні відбутися в церкві і вашому житті?
  9. У вас є план прориву? Поділіться вашим планом?
  10. Наскільки ви готові наполегливо працювати над проривом?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *